El nou govern espanyol ja té forma. El president Pedro Sánchez ja ha triat els noms del seu executiu, que començarà a treballar aquesta mateixa setmana. El cap de l'executiu ha designat un nou govern en el qual hi ha varietat de perfils: Sánchez ha designat persones de la seva confiança — Carmen Calvo i José Luis Ábalos— però també perfils propers a la presidenta andalusa, Susana Díaz, com és el cas de María Jesús Montero. Sánchez ha decidit recuperar un pes pesat del socialisme: Josep Borrell, que havia estat ministre en la darrera etapa de Felipe González.

El govern de Sánchez compta amb més dones que homes en un intent de l'executiu de visibilitzar la igualtat efectiva de gèneres. Precisament, Sánchez recupera el Ministeri d'Igualtat de l'època de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, i col·loca a una dona, Carmen Calvo, a la vicepresidència. Pel que fa a l'origen, dos dels ministres són catalans: Josep Borrell i Meritxell Batet. Una altra de les novetats és el ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que és de nova creació i que està encapçalat per l'astronauta Pedro Duque.

A nivell ideològic (exceptuant el mateix Duque), malgrat que la moció de censura va ser recolzada per fins a sis formacions polítiques, es pot assegurar que és un executiu monocolor amb membres només del PSOE i el PSC. Des de la mateixa cúpula socialista s'han afanyat per descartar la incorporació de membres d'Unidos Podemos al nou executiu.

Nou Govern espanyol 2018 / EN