Félix Bolaños ha estat operat d’urgència aquesta matinada d’apendicitis. El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts va ingressar dilluns a la tarda a l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid, on se li va diagnosticar una apendicitis. Hores més tard, va ser operat. Actualment, es recupera favorablement de la intervenció, segons informen fonts del seu ministeri. Com a conseqüència, Bolaños suspèn l’agenda que tenia prevista per a avui i, quan rebi l’alta mèdica en els pròxims dies, recuperarà la seva activitat pública. Bolaños agraeix el tracte i l’atenció rebuda pels professionals de la sanitat pública.

Avui Félix Bolaños tenia tres cites a l’agenda. Al matí, havia de participar en el Consell de Ministres, que se celebra cada dimarts al Palau de la Moncloa. I a la tarda, assistia al ple del Senat per respondre preguntes en la sessió de control al govern espanyol i, més tard, es desplaçava al Congrés dels Diputats per votar sobre la presa en consideració de dues proposicions de llei. Aquestes tres previsions a l’agenda han quedat suspeses.

L’última vegada que es va veure en públic Félix Bolaños va ser aquest dilluns en la Comissió Executiva Federal del PSOE. Després de la reunió, la portaveu socialista, Esther Peña, va descartar anticipar eleccions generals i es va oposar a una repetició a Catalunya. A més, el diumenge, el ministre Bolaños va compartir fotos a Twitter votant en les eleccions europees del 9-J.

L’amnistia, publicada al BOE

La notícia sobre l’ingrés de Félix Bolaños arriba el mateix matí que el Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat la llei d’amnistia. Dotze dies després que el Congrés dels Diputats li donés llum verda, la Llei orgànica d’amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya ha arribat al BOE i, immediatament, ha entrat en vigor. Ara s’activa el calendari i la pilota queda en mans dels jutges, que hauran de començar a aplicar-la: els tribunals han d’acordar “l’alçament immediat” de les mesures cautelars i tenen dos mesos per fer efectiva l’amnistia en la resta dels àmbits. Comença una nova partida. De moment, ERC ja ha demanat que s’apliqui a 37 excàrrecs del Govern i exalcaldes per l’1-O.

Minuts després que l’amnistia aparegués al BOE, fonts del ministeri de la Presidència assenyalen que la publicació “ha seguit les vies i els terminis habituals de les normes després de la seva aprovació parlamentària”. Les mateixes veus subratllen que la llei “ha estat una peça fonamental per tancar una etapa d’enfrontament i divisió a la societat catalana” i “ha demostrat la seva utilitat a l’hora d’obrir una nova etapa de trobada, diàleg i prioritats compartides que la societat catalana va consagrar a les urnes el 12 de maig i va ratificar diumenge”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!