"Hi ha alguns epidemiòlegs que estan plantejant algunes mesures més estrictes de confinament basades en un coneixement limitat, clarament menor que el que tenim nosaltres". Així s'ha referit el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, als epidemiòlegs del Govern com, per exemple, Oriol Mitjà.

Segons ha dit el ministre en una entrevista a Antena 3, Mitjà no coneix bé la situació actual i no parteix de càlculs acurats de com està afectant el coronavirus. En aquest sentit, Escrivà considera que no té en compte, per exemple, "l’efectivitat de les mesures que ja s’han produït" o que els ciutadans ara saben "com protegir-se". 

"Ara ens protegim més, som més sensibles a les mesures d’higiene i d’altres indicacions, i això fa que les probabilitats de contagi es vagin reduint", ha dit el ministre, per justificar els diferents criteris entre els experts del Govern i els de l'Estat respecte el confinament total.

Torra demana una rectificació

Per la seva banda, el president Quim Torra ja ha sortit a demanar una rectificació del ministre i ha acusat Escrivà de menystenir-los. "El govern espanyol no només els ha menyspreat, sinó que mai ens ha ensenyat els seus (experts)", ha etzibat en un missatge a Twitter.