Una desena de persones ha rebut aquest migdia el ministre d'Agricultura, Luis Planas, a la Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida amb fotografies dels presos polítics i exiliats.

Preguntat per això, en la seva primera visita a Catalunya, el ministre ha dit que "tothom sense excepció ha de respectar la llei i la Constitució". Planas ha recordat la seva trajectòria política a Europa i ha considerat que cal "abolir fronteres" no crear-les i ha afegit que "no s'ha de mirar cap a dins", sinó cap a fora. Planas s'ha reunit a la tarda amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

El ministre ha opinat sobre la presó preventiva dels presos polítics i ha dit que les qüestions judicials i les polítiques són "diferents" i que tothom sense excepció ha de ser respectuós amb la llei. Planas ha lloat la voluntat de diàleg que veu en el seu govern.

Pel que fa a la pesta porcina africana, Planas ha demanat "tranquil·litat" i "vigilància" perquè, tot i que el focus més pròxim és a Bèlgica, "no hi ha risc". El ministre ha parlat també de la Política Agrària Comuna (PAC) i s'hi ha referit dient que és un "contracte social" per a les persones i no per als territoris. El ministre ha explicat que s'està discutint el paquet financer de la propera PAC amb la incògnita de què passarà amb el Brèxit l'any vinent.