El ministre d'Afers Exteriors rus, Sergei Lavrov, ha qualificat de "mite irracional" les acusacions d'ingerències russes al referèndum de l'1 d'octubre i també al Brèxit. El ministre ha subratllat que avui en dia "és molt popular un mite irracional sobre la omnipotent amenaça russa, les empremtes de la qual s'intenten trobar per tot arreu, des del Brexit fins al referèndum català".

No és la primera vegada que Lavrov parla sobre aquest tema, el novembre de l'any passat ja deia que les acusacions espanyoles es devien a "una mostra més de la histèria d'occident i la incapacitat de certs països per resoldre els seus problemes interns".

"Tot això s'explica perquè les capitals dels països que ens critiquen, ja sigui Madrid o Londres, no tenen resolts els seus propis conflictes", sentenciava el titular d'Exteriors que afegia que "la histèria és una distracció perquè els seus electors no vegin que són incapaços d'arreglar les crisis internes".

Al mateix temps, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, defensava el govern rus assegurant que no hi ha cap prova: "Les autoritats espanyoles no han estat capaces de presentar arguments que aportin credibilitat a les seves acusacions".