Dolores Delgado està de tour per Barcelona. Encadena durant tot el dia reunions amb els principals agents judicials de la ciutat, però dins la seva agenda no hi ha prevista cap reunió amb la consellera de Justícia, Ester Capella. "Tenia altres reunions", diu quan se li pregunta durant l'atenció als mitjans de comunicació que ha fet en mig de l'atapeïda agenda.

A les portes del judici de l'1-O, Dolores Delgado només ha dit que es retransmetrà en directe que està tot preparat. I quan se li ha preguntat sobre si els jutges li han fet arribar algun malestar sobre les decisions judicials al voltant del procés independentista, ha dit que "la situació en què viuen és d'una certa inestabilitat social". "La fractura social es viu d'alguna manera al servei públic", ha dit Delgado, tot i que no ha volgut entrar en detalls de què representa això per als jutges i fiscals de Catalunya. El que sí que ha deixat clar és que "el treball es desenvolupa amb normalitat", traient qualsevol ombra de dubte sobre pressions a la judicatura. 

Judici amb "tranquil·litat i normalitat"

La setmana del 5 de febrer podria començar el judici de l'1-O al Tribunal Suprem. La ministra de Justícia diu que es farà "amb normalitat". Que es garantirà l'accés a tothom, concretant que es retransmetrà per televisió i igual com s'ha fet amb altres judicis. "L'important és que es faciliti l'accés al judici amb tranquil·litat i normalitat".

Sobre les concentracions que s'estan preparant per fer a Madrid els dies de judici, Delgado ha dit que "està tot previst per Interior".

I sobre la data d'inici, res a dir. No és de la seva competència.

TSJC José Barrientos Dolores Delgado 21 gener 2019 Sergi Alcàzar

Reunions de feina

La ministra s'ha reunit amb el president del TSJC, Jesús María Barrientos, la degana dels jutges de Barcelona, Mercè Caso, el Col·legi d'Advocats i el de Procuradors, i amb els representants de la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat.

De moment, només un anunci, ja sabut: s'obrirà un segon jutjat a Barcelona per als delictes lleus, per tal d'agilitzar els casos i evitar la seva prescripció.