El Ministeri de l'Interior ha reconegut que l'empresa contractada per concurs públic per abocar les dades provisionals de les eleccions del 26-M, SCYTL, va cometre errors puntuals. Amb tot, puntualitza que el recompte no és oficial fins que aquest dimecres es faci l'escrutini general i dijous es proclamin els càrrecs electes al BOE.

Per exemple, a la demarcació de Tarragona el partit que apareixia en el web dels resultats com a més votat a les municipals era Primàries -amb un 26% dels vots-, un error que ja s'ha esmenat i substituït per ERC. A Primàries li corresponia un percentatge de vot del 0,32%. També s'ha detectat que a un poble de València no hi va aparèixer cap resultat.

La CUP també ha denunciat que va obtenir 55.567 vots més a Catalunya dels que apareixien en el mateix web, una circumstància que, segons el partit, els atribuiria 337 regidors i no 335, com s'indicava inicialment. La xifra ascendeix a un total de 377 si s'hi suma el País Valencià i les Illes Balears.

Des del Ministeri de l'Interior es precisa que aquests resultats provisionals permeten no haver d'esperar els tres dies que hi ha per proclamar els resultats definitius i argumenta que es fan en base a les dades que es recullen a les meses.

Quan s'acaba la jornada el president, vocals i apoderats fan una acta i la signen. Finalment, es destrueixen els vots. Amb aquestes dades es fan tres actes que s'envien per triplicat i signades a les juntes electorals provincials, que són les que fan el recompte general com fixa la Loreg.