El Govern espanyol disposa d'una reserva de 4.000 agents amb què podria reforçar en 24 hores el nombre d’efectius del Cos de Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya en cas que calgués la seva participació per garantir el mandat del TC en contra de la celebració del referèndum, segons informa Europa Press.

El Ministeri d’Interior hauria dissenyat, segons aquesta informació, un pla per pràcticament doblar els quasi 6.000 agents de les forces de seguretat de l’Estat que integren la plantilla a Catalunya.

Els agents pertanyen majoritàriament a la Unitat d’Intervenció Policial del CNP i al Grup de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil, i podrien ampliar-se encara més de manera significativa en un termini de 36 hores.

Les fonts consultades per Europa Press indiquen que “el referèndum és un mitjà i el que no es vol és que hi hagi altercats entre els grups radicals i cossos policials de l’Estat que tapin el fracàs de la celebració del referèndum”. El reforç policial inclouria garantir el perímetre de seguretat dels edificis i organismes de l’Estat a Catalunya.