El Ministeri de Foment ha construït una flamant estació de l'AVE a O Páramo (Lugo) que no es farà servir per a res. Renfe ha anunciat que no s'hi aturaran els trens, però tot i això s'han fet les obres.

Segons informa El País , la infraestructura es va planificar fa 16 anys com una de les estacions que unirien la línia d’alta velocitat entre Ourense i Lugo, una línia que encara no existeix. La idea era substituir una antiga parada de trens que des del 1878 dividia en dos un dels pobles del costat, A Pobra de San Xiao, per una de nova en una altra ubicació als afores. En el moment d’aquella planificació a Espanya governava el PP, però les obres es van adjudicar el 2006, ja amb el PSOE a la Moncloa.

Ara l’estació de l’AVE està acabada, però no s'hi aturarà el tren perquè Renfe no preveu afluència de passatgers. El 2002 ja van tancar l’antiga estació de Renfe donat que practicament no hi pujaven ni hi baixaven usuaris. La companyia diu que, si aquella estació -que era al mig del poble- no es feia servir, no creuen que ningú vagi fins a la nova, que a més queda lluny.

Afegeixen que si mai hi hagués alta velocitat a Lugo, tampoc es faria servir perquè no tindria sentit posar una parada com aquesta, que és a 15 quilòmetres de la ciutat. Adif, que és l'empresa estatal que s'encarrega de les estacions, diu que no pot calcular què ha costat aquesta infraestructura perquè formava part de tot un paquet.