La reunió del patronat de la Fundació Mobile World Capital Barcelona que avui s'ha celebrat, sota la presidència de l'alcaldessa Ada Colau, no ha comptat amb cap representant del Govern de la Generalitat, després que des de Madrid s'ha rebutjat la petició dels secretaris de les conselleries que formen part d'aquest òrgan d'acudir en representació dels seus departaments. 

En nom de la Generalitat són patrons de la Fundació els consellers de Presidència, el d'Empresa i el d'Ensenyament. També hi formen part, representants de l'Ajuntaments de Barcelona, de la Fira, del GSMA -organització que agrupa operadors del mòbils i companyies internacionals- i d'empreses del sector.

Els secretaris de les conselleries van demanar formalment fa uns dies als respectius ministres que se'ls delegués la representació de la Generalitat a la trobada, que s'ha celebrat a les 16 hores d'aquest dimecres a l'Ajuntament de Barcelona. No van rebre resposta, aquest mateix dimarts van insisitir i se'ls va fer saber que la representació del Govern català quedava en mans del Secretari d'Estat responsable de l'Agenda Digital, José María Lassalle.

Se'ls va permetre en tot cas, assistir a la trobada com a oients, proposta que van declinar "per dignitat institucional", segons fonts del Govern.