El delegat del govern espanyol, Enric Millo, demana disculpes per la violència de l'1-O en una entrevista a TV3; "Lamento profundament que haguem arribat a aquesta situació i espero que es pugui reconduir la situació". En la mateixa línia ha defensat que l'única manera de trobar solucions és dialogar i pactar perquè "el govern espanyol fa molt temps que intenta reconduir la situació".

Millo ha assegurat que durant els deu mesos que porta al càrrec el seu interlocutor de la Generalitat "no ha participat per trobar una resposta positiva", és per això que ha indicat que el dia 1 d'octubre hi havia dues decisions; "per una banda una Generalitat amb una idea ferma i per l'altra una decisió d'un jutge que deia que el referèndum no es podia fer".

El delegat ha volgut exposar la seva visió sobre "l'inici de la jornada de l'1-O", i ho ha fet indicant que la Generalitat va animar la població "tot i que sabia que hi havia una sentència que ordenava a la policia impedir la votació". 

Tornant a les agressions policials, el popular ha volgut demanar disculpes en nom de la policia però al mateix temps ha subratllat que les ordres no eren atacar les persones sinó recuperar el material electoral. Segons explica Millo, els agents es trobaven amb barreres humanes "amb activistes, nens, avis i discapacitats", això suposa molta pressió i els agents havien d’intentar entrar. Justifica les càrregues dient que quan els agents aconseguien accedir-hi no els deixaven sortir-ne i se sentien amenaçats.

Millo responsabilitza Puigdemont

Millo ha responsabilitzat el president de la Generalitat de les càrregues policials explicant que ell va demanar a Puigdemont que no deixés ocupar els espais i que no s’oposés resistència; "si s’hagués fet no hi hauria hagut cops". Ha afegit que la gent va anar a votar perquè ningú els havia advertit del que podia passar.

“S’hauria d’haver convocat una gran manifestació”

Per altra banda, ha revelat que ell havia contactat amb la Generalitat per proposar-los que en lloc d'incomplir l’ordre, convoquessin una mobilització "que podria ser històrica, o que haguessin votat a la plaça del poble". 

També ha volgut deixar clar que "el vídeo de la noia dels dits trencats no era cert, i això ha donat la volta al món, el que passa és que hi ha informacions que no agrada sentir".

Els agents i els hotels

Un altre tema que ha volgut tractar Enric Millo és el dels agents de policia que no han trobat allotjament durant la seva estada; "Em sembla intolerable que s’hagi menyspreat a persones que estan fent la seva feina, s’han organitzat 107 actes contra la policia".

També ha trobat una justificació pels agents que van carregar de paisà, el delegat assegura que se’ls va increpar mentre passejaven i demana que les autoritats catalanes no incitin a l’odi.

Finalment, ha manifestat que "la policia no ha de marxar" perquè "està aquí per ajudar els Mossos", el delegat opina que "no podem oblidar que hi ha un president que vol declarar la independència unilateralment i això no es pot fer sense conseqüències".