El secretari d'Acció Exterior de la Junta de Andalusia, Enric Millo, ha justificat aquest divendres les ajudes que proporcionarà el seu govern contra la immersió lingüística a Catalunya en una entrevista a TV3. Aquestes subvencions seran de fins a 100.000 euros i van ser impulsades per Vox. Qui fou delegat del govern espanyol a Catalunya amb el PP ha assegurat que l'ajuda no vol lluitar contra el català, sinó procurar que els andalusos que viuen fora d'Andalusia puguin mantenir la seva cultura i arrels.

Alhora, Millo ha afegit que el que també pretén aquesta subvenció de la Junta és "promoure el llegat andalús" allà on el castellà no és llengua oficial o vehicular, com és el cas de Catalunya, per evitar un pretès abandonament gradual de les seves arrels. 

Segons es podia llegir en la publicació de la mesura al Butlletí Oficial de la Junta d'Andalusia, aquest abandonament que estaria originat per l'ensenyament en català o altres llengües diferents del castellà, i per això està dirigit a descendents d’andalusos “en territoris amb llengua oficial diferent del castellà o amb una altra cooficial amb el castellà” i imposa que es promoguin activitats “realitzades en castellà”.

És per això que Millo assegura que la mesura ha estat malinterpretada i per això ho ha comparat a la tasca que realitzen els casals catalans fora de Catalunya, per justificar-ho ha assegurat que ell és usuari d'un d'aquests casals a Sevilla.