L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha revelat avui que es reunia en secret amb el president en l'exili Carles Puigdemont abans de l'aplicació de l'article 155. En una conferència impartida a l'escola d'estiu de Societat Civil Catalana que porta per títol "El dret a explicar la veritat", Millo ha assenyalat que aquestes trobades no transcendien a la premsa per voluntat de Puigdemont, que volia "mantenir el relat que no hi havia diàleg", i ha deixat entreveure que aquestes trobades es mantenien al Palau de Pedralbes.

"El govern espanyol mai no es va negar a dialogar, es va negar a negociar", ha aclarit Millo, que així mateix ha retret a Puigdemont que la seva actitud en aquestes trobades fos de "no insisteixis, no ens interessa res d'això", amb referència als oferiments del delegat.

Millo ha negat qualsevol responsabilitat en les càrregues policials en els centres de votació durant la jornada de l'1-O, ja que, "quan la policia actua com a policia judicial, el govern espanyol se'n desentén", i ha assenyalat que la policia va actuar en 13 col·legis.

A més, l'exdelegat del govern espanyol ha defensat el grau d'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya per cessar a l'anterior Govern: "Pensar en una mica més fort que això seria situar-se fora de la democràcia".

Millo també s'ha referit a la declaració d'independència de Catalunya del mes d'octubre passat com l'esdeveniment més greu en la història d'Espanya "des de 1939", i ha dit que a Europa no se cessava un govern democràticament elegit des de la Segona Guerra Mundial.

D'altra banda, ha criticat la Generalitat per haver intentat "aprofitar-se del traspàs de competències per crear la sensació que l'Estat no és aquí".