El Ministeri de Defensa hauria obert una investigació al tinent coronel a la reserva Enrique Area Sacristán per un article publicat al diari Alerta Digital en que amenaçava amb una intervenció militar a Catalunya, segons ha informat Eldiario.es. En funció de la seva situació administrativa a l'exèrcit, Arias podria ser sancionat per no respectar la neutralitat política. 

Area Sacristán, que presumeix dels seus títols de sociòleg i de doctor per la Universitat de Salamanca, no descarta l'aplicació de la "violència legítima" com a "única sortida" i afirma que l'Estat "té l'obligació d'aplicar-la" "abans, durant o després de l'esclat real del conflicte civil". El tinent coronel, en la seva advertència final "als dirigents de totes les parts", defén l'aplicació de la "solució armada", si "no hi ha bona voluntat de les parts". Afirma que s'aplicaria "amb tota la seva contundència", tot i que "sense rancor", "perquè per alguna cosa som professionals i vostès espanyols, encara que no els agradi".

El tinent coronel Area acusa a les "societats" basques i catalana d'"adoctrinament en l'odi i en el rancor" i es refereix al País Basc com a "Vasconia". L'article del tinent coronel, tot i que fa referències constants a la Constitució espanyola, de fet fins i tot suposa un enaltiment de Franco, a qui es refereix com el "Generalísimo" i qualifica la seva política territorial com a "discriminació positiva". El text, confús, sembla adreçar-se al president del govern espanyol, tot i que no hi ha cap encapçalament i que més endavant no ha volgut declarar a la pemsa a qui anava dirigit el text. Área Sacristán aprofita l'ocasió per carregar contra "la extrema morada esquerra", que "vol dilapidar la Nació espanyola".