El fundador d'Alianza Popular Manuel Milián Mestre ha lamentat al programa Tot es mou de TV3 que des de fa un any l'actitud espanyola amb Catalunya s'ha endurit amb mostres anticatalanes. "¿Tú, catalán? Independentista, sospechoso! ¿Tú, catalán? ¡Trabaja, produce y paga impuestos!", ha descrit a manera d'exemple de les situacions que es produeixen. "On anem?", s'ha preguntat.

"El darrer any he pegat un canvi de campana, sencer, perquè he vist unes coses a Madrid indigeribles. A més, no són principis genèrics, sinó individualitzats per a les persones concretes", ha afegit, visiblement escandalitzat.

Manuel Milián Mestre ha insistit que Catalunya està essent tractada actualment com una colònia, i ha recordat que el general Joan Prim ja es va queixar en un discurs a Madrid al segle XIX que tractaven Catalunya "com si tinguessin derecho de pernada". "Ha passat un segle i mig i no ha canviat res", s'ha queixat.

Mestre ha anunciat que està preparant un llibre titulat Yo acuso, que serà acusatori contra José María Aznar i Mariano Rajoy.