L'entrada de Vox al Parlament andalús amb 12 diputats no ha deixat ningú indiferent. Després de totes les reaccions polítiques ha arribat una a peu de carrer. Milers de persones han sortit a manifestar-se aquest dilluns a les ciutats de Sevilla, Màlaga i Granada contra el feixisme sota el lema "Que visca la lluita obrera".

Les mobilitzacions han començat a Sevilla a les 18h i ha pres el control del centre de la ciutat, primer ocupant la plaça de la Encarnación i després concentrant-se davant el Parlament. Dues hores després han iniciat la marxa cap a la Universitat de Sevilla arribant a entrar al rectorat.

Segons font policials, la concentració de Granada ha començat amb uns 500 participants però ha acabat amb 4.000, fet que ha obligat els agents a tallar alguns carrers i desviar el tràfic. La protesta ha estat organitzada per entitats antifeixistes i els concentrats han dut banderes republicanes i andaluses i han cantat consignes contra el feixisme.

A Màlaga, un miler de persones, segons fonts policials, la majoria joves, han acudit a la convocatòria antifeixista que ha recorregut els principals carrers del centre de la ciutat.

Durant les concentracions de les tres ciutats s'han sentit reivindicacions com "El vostre odi no cap als nostres carrers", "Vosaltres, feixistes, sou els terroristes". Una consigna molt repetida i que s'ha fet viral a les xarxes en les últimes hores ha sigut: "380.000 andalusos han votat que tornarien a afusellar Lorca".