Milers de persones s'estan manifestant des de les 17 hores al carrer Marina de Barcelona, amb crits a favor de la llibertat dels presos polítics i de la independència. La marxa massiva ha estat convocada per l'ANC i Òmnium, i té el suport de centenars d'entitats catalanes. L'ambient és reivindicatiu i festiu, i els assistents porten nombroses estelades, i algunes banderes negres de no-rendició.

Algunes pancartes que es veuen, moltes d'elles escrites en cartrons i cartulines, assenyalen "UE, on són els nostres 1,7 milions de vots a les eleccions del 2019?", "Quan la llei és injusta el correcte és desobeïr", o "se'ns ha acabat la paciència volem la independència", "Prou repressió" i "Spain is a fascist State", a més d'altres que reclamen "llibertat", "autodeterminació" o "amnistia".

Uns 400 autocars de tot Catalunya s'han desplaçat durant tot el matí a Barcelona, amb persones que volien acudir a la marxa. La manifestació transcorre pel carrer Marina, que ja ha estat l'escenari d'altres concentracions de l'ANC i Òmnium. Televisions i mitjans internacionals estan cobrint la marxa en directe, com l'americana Associated Press, la russa RT i la israeliana Kan.

Manifestació Marina Sergi Alcàzar ELNACIONAL

Tsunami Democràtic no forma part de l’organització de la mobilització, però a través de les xarxes socials ha animat a participar-hi. Tot i no ser part de l'organització, el moviment durant la marxa reparteix codis QR.

El codi és necessari per poder accedir a l'aplicació mòbil —disponible només per a Android— i rebre consignes de cara a pròximes mobilitzacions.

Els manifestants han xiulat l'helicòpter de la policia, quan ha aparegut.