El ple del Parlament ha nomenat oficialment Miguel Ángel Gimeno com a nou cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), després que el president de la Generalitat el proposés aquest dimarts, tal com va avançar El Nacional.

L'expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ocuparà a partir d'ara el càrrec que Daniel de Alfonso va deixar vacant, després que el Parlament aprovés el seu cessament per les converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, on conspirava per fabricar escàndols contra els partits independentistes. 

En una votació secreta, Gimeno ha estat designat amb els vots favorables de JxSí, PSC, CSQP i la CUP (98). Per tant, ha aconseguit el suport mínim que marca el reglament, una majoria de tres cinquenes parts dels diputats. C's i PP s'han abstingut perquè consideren que el seu nomenament s'ha fet amb massa celeritat i tenen dubtes de la seva imparcialitat. 

Precisament, Gimeno, que avui estava a la tribuna del Parlament, va defensar ahir en la comissió d'Afers Institucionals la seva neutralitat al capdavant del TSJC. De fet, va puntualitzar que els jutges no poden "ser actors polítics" i que tampoc se'ls pot demanar que no apliquin la llei. Amb aquest principis, el nou director de l'OAC reivindicava també la necessitat d'un ens "independent" per recuperar el prestigi i la confiança dels ciutadans. 

En aquesta lògica també s'han pronunciat els partits que li han fet confiança a ell. Fins i tot, el diputat de la CUP, Benet Salellas ha anat més enllà i li ha posat deures: destituir Maite Masià, que fins ara era directora interina; obrir una investigació per aclarir els fets de De Alfonso i dignificar l'oficina. Per això, el cupaire ha volgut deixar clar que el seu vot és un sí, però "amb condicional". 

Sobre el futur de Maite Masià, ahir Gimeno es va limitar a dir que li ha de donar "les mateixes oportunitats", ara bé, també va reconèixer que quan "un comença vol tenir el seu equip". Per tant, deixava la porta oberta a prescindir d'ella. 

Ara, Gimeno haurà de prendre possessió en un termini d'un mes des de la data de publicació del nomenament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.