El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha decidit aquest dimarts ajornar a l'1 i el 2 d'octubre la cimera extraordinària comunitària prevista per a aquesta mateixa setmana, després que un dels seus guardaespatlles hagi donat positiu en coronavirus. "El president del Consell Europeu s'ha assabentat avui que un guàrdia de seguretat amb qui va estar en estret contacte la setmana passada ha donat positiu", ha assenyalat un portaveu d'aquesta institució a Twitter.

El portaveu ha afegit que Michel es fa proves de coronavirus de "manera regular" i que ahir mateix va donar negatiu en un d'aquests test. "Tal com estableixen les normes belgues, (Michel) ha de fer quarantena a partir d'avui", ha indicat el portaveu.

La cimera d'aquesta setmana anava a abordar les possibles sancions contra Turquia, en el context de la tensió per la recerca de gas en aigües mediterrànies sobre les quals Turquia, Xipre i Grècia reclamen drets. Els líders anaven a parlar també de la situació de la pandèmia de coronavirus, així com sobre el mercat únic, la política industrial, la transformació digital i les relacions amb la Xina.