La Mesa del Parlament sosté que els diputats de JxCat no poden ser privats dels seus drets polítics i defensa que puguin delegar el seu vot en l'escrit on va desestimar les peticions de reconsideració dels grups de Ciutadans, el PSC i el PP. La Mesa entèn que s'ajusten a l'acord aprovat pel Parlament tot just fa una setmana i argumenta que mantyenen la condició de diputats i no poden ser privats dels seus drets. 

L'acord va ser anterior a l'informe d'anit dels lletrats de la Cambra que considera que la fórmula de JxCat "no s'adequa" a la resolució aprovada al ple de la setmana passada i les votacions "són susceptibles de ser invalidades".

L'escrit de la Mesa afirma que “els diputats afectats per la resolució adoptada pel ple mantenen la condició plena de membres del Parlament i no poden ser privats dels drets polítics” que els reconeix l’Estatut, la Constitució espanyola, el Conveni Europeu de Drets Humans i  el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

La resolució sosté que els escrits presentats pels diputats Albert Batet, Carles Puigdemont, Jordi Turull,  Josep Rull  i Jordi Sànchez , en la seva condició de membres del Parlament, són coherents amb la resolució adoptada pel Ple del Parlament el dia 2 d’octubre de 2018 i amb el que estableix el Reglament del Parlament i, per tant, tenen efectes jurídics.