Més d'un centenar de caps de llista d'ERC a les eleccions municipals del 2023 es reuniran amb la secretària general del partit, Marta Rovira. Segons expliquen des del partit d'Oriol Junqueras, els republicans estan organitzant trobades de candidats a Ginebra (Suïssa). Marta Rovira s'hi troba exiliada des de fa quatre anys i mig. La primera reunió de treball se celebrarà dijous vinent amb els caps de llista del Baix Llobregat i l'Hospitalet.

La intenció de la formació independentista és que els alcaldables d'ERC comparteixin "estratègies i experiències" amb Rovira a partir d'un "contacte continu". L'objectiu d'Esquerra Republicana de cara a les eleccions municipals previstes pel 28 de maig de l'any que ve és mantenir-se com la primera força municipal del país.

Així doncs, ERC preveu celebrar deu reunions en total perquè Rovira es pugui anar reunint amb els principals caps de llista del partit, organitzats per seccions regionals i comarcals. A la trobada d'aquest dijous vinent hi assistirà el secretari nacional de Coordinació municipal i ciutats grans, Oriol Lòpez. I l'acompanyaran els caps de llista de l'Hospitalet (Jaume Graells), Cornellà (Raquel Albiol), Sant Boi (Jaume Sans), Castelldefels (Jordi Maresma), Viladecans (Bàrbara Lligadas), Sant Feliu (Oriol Bossa), Martorell (Soulimane Messaoudi), Sant Vicenç dels Horts (Maite Aymerich), Corbera de Llobregat (Montserrat Febrero) i Sant Esteve Sesrovires (Carme Rallo).

Rovira reconeix que la taula de diàleg avançarà poc el 2023 

Marta Rovira ha demanat accelerar la taula de diàleg a la tardor per aconseguir acords abans de finals d'any perquè veu difícil que hi hagi avenços el 2023 en ser un any electoral amb els comicis municipals en maig i generals al desembre. "Ho necessitem perquè estem gairebé descartant l'any 2023 perquè és un any clarament electoral". La dirigent d'ERC creu que en un any electoral com el 2023, PSOE i Unidas Podemos "actuaran en funció d'interessos clarament electorals i no profundament democràtics, estratègics i de justícia. En aquest context, intueix que l'any vinent la taula de diàleg s'utilitzarà de manera partidista i electoral. 

"Ens sembla imprescindible que en els pròxims mesos hi hagi avenços importants. Nosaltres donem molt poca credibilitat que l'any 2023, amb unes eleccions municipals a la cantonada i amb unes eleccions espanyoles pendents de convocar segurament a finals d'any, realment hi pugui haver avenços significatius en el procés de negociació", ha indicat en una entrevista d'Europa Press. És per això que creu que els mesos vinents seran "molt claus" perquè el diàleg doni els seus fruits, sobretot en l'apartat de la desjudicialització del conflicte, quelcom que es va pactar en la trobada del mes de juliol. Ara, segons Rovira, la pilota es troba a la teulada de Pedro Sánchez.