Contratemps d'última hora per als socialistes catalans a les portes de la campanya electoral. Dijous comença la cursa cap a les eleccions del 10-N i la seva candidata, Meritxell Batet, ha hagut d'anul·lar tots els actes previstos aquesta setmana per prescripció mèdica. La també presidenta del Congrés va anar d'urgències diumenge a la nit i se li ha receptat repòs. 

Segons un comunicat emès pel mateix partit, la seva cap de llista "estarà absent els propers dies de precampanya per prescripció mèdica". En el mateix anunci s'hi preveu que "previsiblement, Batet es podrà incorporar de manera progressiva a la campanya". Sense concretar res. 

La notícia suposa tot un daltabaix per als socialistes, que s'han fixat com a objectiu destronar ERC a les urnes i tornar a ser la força guanyadora de les eleccions generals a Catalunya, un títol que els republicans els van prendre l'abril. 

El PSC ha dissenyat una campanya amb 200 actes arreu de Catalunya i, òbviament, Batet n'havia de ser la gran protagonista. En tot cas, ja s'havia previst reforçar la candidata amb l'omnipresència del primer secretari Miquel Iceta i la participació activa del mateix Pedro Sánchez i d'alguns ministres del seu govern en funcions.