El PSC ha fet l'enganxada de cartells aquest vespre a Barcelona, a un auditori de l'Avinguda Diagonal, a la ciutat més important que els socialistes governen a l'Estat espanyol. Des d'aquest escenari, i conscient que encapçala una candidatura clau perquè el PSOE aconsegueixi revalidar la seva majoria, Meritxell Batet ha demanat el vot per Pedro Sánchez assegurant que el president espanyol "ha estat capaç de canalitzar la major crisi territorial que ha viscut Espanya" i "se l'ha jugat pels catalans" -"per la convivència, entre nosaltres i amb la resta d'Espanya"- tot i saber que corria el risc de rebre desqualificacions.

 

🟡 Llistes electorals a les generals 2023 Catalunya

"Per això podem afirmar que avui Catalunya i per tant també Espanya estem infinitament millor que el 2017. Clar que sí. Molt millor", ha reblat. Segons la cap de llista i presidenta del Congrés dels diputats, Sánchez és un president "valent" i ha estat objecte d'una campanya de desqualificació i "deshumanització", amb insídies i mentides, que cap dels seus predecessors al càrrec ha patit. "I això no es pot permetre, denigrar el president del Govern, denigrar la política i degradar la institucionalitat democràtica del nostre país. No ho podem permetre", ha advertit.

Toc als votants dels comuns

Batet, que ha fet bona part de la seva intervenció en castellà mentre desplegava el mostrari d'arguments de campanya del PSOE, ha llençat diferent picades d'ullet als votants dels comuns, als quals ha advertit que els comicis del dia 23 serveixen per escollir un president del Govern i només hi ha dues possibilitats: o Pedro Sánchez o Núnez Feijóo.

Per si l'avís no havia quedat clar, la candidata hi ha tornat abans de concloure el seu parlament advertint que cada vot compta i que cal "votar directament sense intermediaris a Pedro Sánchez".

Els que volen el 2017, a Waterloo

També el número dos de la candidatura i ministre de Cultura, Miquel Iceta, s'ha referit a la sortida del procés independentista. Ha retret que la dreta vol tornar al 2017, mentre que aquells que, com ell, els va tocar "gestionar una situació impossible", no hi volen tornar; i ha ironitzat que les pròpies enquestes del CEO diuen que la gent vol "girar full" d'aquell episodi i que els polítics es dediquin a resoldre problemes. "Els que volen tornar al 2017 que es quedin per allà, per Waterloo, o que es quedin per aquestes tertúlies que es fan de mal escoltar, de nit", ha reblat.

L'acte l'ha obert Jaume Collboni, que ha estat rebut al crit d'"alcalde, alcalde", i ha instat Catalunya a ser un "mur de contenció" contra la ultradreta a tota Espanya. També ha intervingut la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que figura com a número tres a la candidatura.