Membres de la comunitat jueva han sortit en defensa de la consellera de Presidència, Elsa Artadi, després de les crítiques que ha rebut d'un membre de l'ambaixada d'Israel i del candidat de Cs Manuel Valls perquè va citar una frase d'Anna Frank a Twitter.

Artadi va escriure un tuit en la commemoració dels 69 anys de la mort d'Anna Frank al camp de concentració de Bergen-Belsen, citant una frase de la jove jueva. “No se’ns permet tenir la nostra opinió. La gent vol que tinguem la boca tancada, però això no t’impedeix tenir la teva pròpia opinió. Tot el món ha de poder dir el que pensa”. Una frase d’Anna Frank molt escaient per al dia d’avui que fa 69 anys de la seva mort a Bergen-Belsen", deia el tuit.

També incloïa un petit llaç groc, i això va provocar una reacció furibunda de l'unionisme, en un moment d'especial persecució de la simbologia favorable als presos polítics.

El candidat de Cs Manuel Valls va encendre la polèmica i va acusar Artadi de comparar-se amb l'Holocaust, la xoàh שואה en hebreu, per la sola presència del llaç groc.

Després s'hi va afegir el ministre conseller de l'ambaixada israeliana a Espanya, Assaf Moran, en el mateix sentit que Valls.

En canvi, membres de la comunitat jueva catalana han sortit en defensa d'Artadi, i han insinuat l'existència d'un rerefons polític relacionat amb Cs.

L'ANC d'Israel, que està integrada en gran part per jueus catalans que han anat a viure a Israel fent l'aliah עליה, ha titllat de "vergonya" el comentari del membre de l'ambaixada. "L'honorable Elsa Artadi, es mostradora de fins a quin punt el poble català ansiós d' independència s'emmiralla en el poble jueu", han indicat.

Han demanat explicacions a l'ambaixador, per l'afirmació del seu número dos.