La primer ministra britànica, Theresa May, ha parat els peus a Espanya en les seves intencions d'intervenir sobre Gibraltar aprofitant l'acord del Brèxit, i ha anunciat en roda de premsa que protegirà la sobirania britànica del penyal en les negociacions sobre la futura relació entre el Regne Unit i la UE. Espanya va cedir el penyal a Anglaterra en el Tractat d'Utrecht del 1713, que va provocar el final del suport anglès al bàndol austriacista i la victòria borbònica.

May, que va conversar ahir amb el president espanyol, Pedro Sánchez, ha indicat al Parlament britànic que va ser "absolutament clara" amb el dirigent espanyol, i que li va traslladar que "la sobirania britànica de Gibraltar serà protegida" i que "la futura relació amb la UE ha de funcionar per a tota la família del Regne Unit".

La primer ministra s'ha mostrat esperançada amb la possibilitat d'arribar a un acord el proper diumenge, 25 de novembre. "Els britànics volen que això es resolgui. Tenim un bon acord per a un futur més brillant, està al nostre abast i estic decidida a aconseguir-ho", ha afegit.

May ha fet una declaració davant de la seu de la primer ministra britànica a Downing Street.