Maxime Cayuela, el nen de 10 anys que va cantar una cançó en català en un concurs de la televisió francesa, tornarà al programa i no descarta tornar-hi a utilitzar la llengua de Ramon Llull, segons ha indicat a RAC1.

La propera actuació del Maxime es podrà veure d’aquí a dues o tres setmanes i encara no sap quina cançó cantarà. De fet, ho ha de decidir Kendji Girac, un membre del jurat catalanoparlant que es va emocionar quan va sentir el nen cantant en aquest idioma perquè “els seus pares són de Perpinyà”, tal com ha explicat el Maxime. "Potser torno a cantar en català. Ja ho veurem", ha assenyalat.

En el primer programa, Maxime va interpretar Tant com me quedarà, una cançó del cantautor nord-català Jordi Barre.

Maxime s'ha mostrat “molt content” per la repercussió que ha tingut la seva actuació i ha assegurat que és una experiència que no oblidarà mai. El seu avi, Claude Cayuela, que va tenir molt a veure en l’elecció d’aquesta cançó, diu que estan “molt sorpresos en veure l’èxit que ha tingut a Catalunya”.

I aquesta és la peça original del cantautor Jordi Barre.

Quan va arribar el moment de triar una cançó per al concurs, Maxime i el seu pare van plantejar-se per què no fer-ho en català i van escollir Tant com me quedarà “perquè parla de la Catalunya Nord”, com explica Maxime. "Vam plantejar-nos altres cançons en català com L’estaca, de Lluís Llach, o el Bon dia d’Els Pets", ha explicat.