El senador de JxCat Josep Maria Matamala, persona del cercle de més estreta confiança de Carles Puigdemont, ha reclamat la intervenció de la presidenta del Senat, María Pilar Llop, davant de la informació publicada a El Mundo que apuntava que l'Audiència Nacional l'estaria investigant i hauria autoritzat intervenir-li el telèfon.

Matamala argumenta en una carta a la presidenta, a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, que aquesta situació representaria una vulneració de la seva immunitat i aforament com a senador. Per aquesta raó, demana a la responsable de la Cambra alta informació sobre si hi ha hagut alguna mena de comunicació judicial sol·licitant un suplicatori contra ell. En cas que no hagi estat així, l'insta a dirigir un ofici al president de l'Audiència Nacional demanant informació sobre si algun jutge d'aquest òrgan manté algun tipus de procediment en contra seu, per quin delicte i amb quina base legal.

Puigdemont Matamala ACN

Josep Matamala, entre Carles Puigdemont i Toni Comín, a Brussel·les / ACN

En cas que la informació sigui certa, Matamala reclama a Llop que adopti les mesures oportunes per defensar i garantir la sobirania de la institució i la seva immunitat i aforament com a senador.

Tot plegat, afegeix en l'escrit, sense perjudici que ell mateix exerciti les accions legals oportunes en cas de comprovar que estigui sent objecte d'una investigació penal, que inclogui escoltes telefòniques, per part d'un jutge que no és competent i al marge de qualsevol legalitat.

15 escoltes telefòniques

Segons la informació que va publicar El Mundo sota el títol "Nou pla per a la independència de Puigdemont ‘El Empecinado’" , fonts policials investiguen els preparatius en l’entorn del president d’una “nova sedició-rebel·lió”. Per aquesta raó, forces de seguretat que no es concreten en el text haurien presentat fins a 15 sol·licituds d’escoltes telefòniques contra persones del cercle més proper a Puigdemont, entre les quals el senador Matamala.

Això voldria dir, segons subratlla el senador a la carta, que se li estaria vulnerant la immunitat i l’aforament corresponent a un membre de la Cambra alta, recollit per la Constitució i el reglament del Senat, i de retruc s'estaria pertorbant el funcionament de la institució.