El nou senador Jami Matamala, exiliat a Bèlgica amb el president Carles Puigdemont, tornarà dimarts vinent a Catalunya, segons ha indicat la seva filla Neus. L'ANC està preparant una rebuda amb estelades per acompanyar-lo des de l'aeroport de Girona fins a la ciutat, segons informa Diari de Girona.

Matamala, que va seguir Puigdemont des del primer moment a l'exili, va ser investigat per l'Audiència Nacional per haver acompanyat el president en el moment de la detenció a Alemanya. Matamala no es va presentar després a declarar i l'Audiència va arxivar el cas, però el mes de gener passat el va reobrir, també amb els altres acompanyants de Puigdemont aquell dia. Pel moment no ha rebut cap citació més i els seus advocats han ofert declarar per videoconferència, però a l'Audiència no han respost. Ara com ara segueix investigat, però amb la protecció de l'acta de senador.

"I ara ja ho puc dir... El pròxim dimarts aterra a Girona el meu pare Jami Matamala!!! I és gràcies als que el vau votar!!! Així que gràcies, gràcies, gràcies, gràcies, gràcies, gràcies a totes i tots!!!", ha indicat la seva filla. 

L'ANC ha convocat dimarts a les 09.30 hores a l'aparcament del Viena de Salt, per anar després a l'aeroport gironí a rebre Matamala. Després se l'acompanyarà amb cotxes amb estelades fins a Girona.