El guió del judici a l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau s'ha enviat ja a totes les parts. Els tres acusats han de declarar el primer dia, dilluns 6 de febrer, després de les qüestions prèvies. I això vol dir que, depenent de les qüestions prèvies que plantegin totes les parts, poden declarar més d'hora o més tard. El tribunal presidit per Jesús Maria Barrientos, que jutjarà la cúpula del govern que va impulsar la consulta del 9 de novembre del 2014, s'ha reservat la tarda del dilluns per si s'allarga la sessió i es pugui tancar la primera jornada amb el que preveu el guió fet.

Les declaracions també dependran de les preguntes de les parts, de si els acusats responen a tots i de si ho fan de manera curta o s'esplaien en les seves respostes. Per tant, hi ha hora d'inici, les 9h del matí, però no d'acabada.

35 testimonis

El gruix del judici es basa en les declaracions dels testimonis. A partir del dimarts, 7 de febrer, estan citades 35 persones de rellevància política, càrrecs tècnics i treballadors de les empreses proveïdores dels serveis que es van contractar per fer la consulta. 

Entre els testimonis de rellevància hi ha l'exconseller de la Presidència, Francesc Homs, també imputat pel 9-N, però amb la causa al Tribunal Suprem per la seva condició d'aforat. Homs declararà el 8 de febrer, dimecres, juntament amb els expresidents del Parlament Núria de Gispert i Joan Rigol. El mateix dia estan citats l'exalcalde de Barcelona i regidor de CiU Xavier Trias i el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch. 

El coordinador de la consulta, Joan Cañada i l'exdiputada Gemma Calvet, declararan el dimarts, 7 de febrer.

El judici està previst que comenci dilluns, 6 de febrer, a les 9h del matí. El guió preveu jornades de matí, però el tribunal s'ha deixat totes les tardes lliures per si s'allarga. Està previst que s'acabi el divendres, 10 de febrer, però també hi ha lliure el dilluns 13 de febrer, per si cal estirar les vistes.