L'exsecretari general de CDC Artur Mas ha valorat "molt negativament" la sentència del cas Palau que condemna a més de quatre anys de presó l'extresorer del partit Daniel Osàcar i demana a CDC que torni 6,6 milions d'euros. "No l'esperàvem d'aquesta duresa en absolut", ha reconegut Mas en declaracions a l'ACN.

Tal com ha fet en els últims anys, Mas ha defensat que no hi va haver irregularitats en l'adjudicació d'obra pública mentre ell estava a la Generalitat i ha lamentat que s'acusi Osàcar de tràfic d'influències quan no s'han investigat els contractes d'obra pública del Govern.

Mas s'ha mostrat convençut que l'extresorer és una persona "absolutament honorable" i que "mai s'ha posat un sol euro a la butxaca a nivell personal". I ha descartat responsabilitats polítiques després d'aquesta "primera sentència" tot recordant que CDC ja no existeix com a partit polític.

Preguntat per si hi ha d'haver responsabilitats polítiques després de la sentència de l'Audiència de Barcelona, Mas ha recordat que no és una "sentència definitiva" i ha preguntat: "Quines responsabilitats polítiques hi ha d'haver més quan el partit ha desaparegut?". A més, ha recordat que en el judici no hi havia ningú més que Osàcar i que cap membre més de Convergència va ser cridat ni com a testimoni. 

El també expresident de la Generalitat ha lamentat que s'acusi l'extresorer de tràfic d'influències quan, segons ell, no s'ha entrat a investigar l'adjudicació de l'obra pública a través del Palau de la Música. "Com pot ser que s'acusi algú de cobrar comissions per alterar contractes? Si no s'analitza, difícilment pots saber si els contractes s'han alterat. Em fa pensar que hi ha una sentència feta com s'ha fet, que no tenim més remei que acceptar però que s'ha de recórrer al Suprem", ha defensat.

En aquest context, ha mantingut com ha fet en els darrers anys que no hi ha hagut irregularitats en l'obra pública quan ell era responsable de la Generalitat. Segons Mas, en tot el que s'ha analitzat fins ara, "mai s'han pogut demostrar irregularitats en la manera d'adjudicar l'obra pública", per tant, ha conclòs que no hi havia "tracte de favor".

Mas també ha reivindicat que, a diferència d'altres partits, CDC "ha pagat un preu molt alt" perquè ja va prendre la decisió de desaparèixer quan en els darrers temps va ser conscient de "fins a quin punt s'havia exposat a possibles corrupcions i fins a quin punt havia donat excuses per ser atacada".

L'exdirigent de CDC ha defensat Osàcar tot i que la sentència d'aquest dilluns el condemna a més de quatre anys i cinc mesos de presó. "Seguim pensant, i jo personalment, que Osàcar és una persona absolutament honorable. La coneixem molt bé i sabem que mai s'ha posat ni un sol euro a la butxaca a nivell personal. Defensarem la seva honorabilitat fins al final", ha assegurat.