Artur Mas ahir al míting de Democràcia i Llibertat a Vilanova i la Geltrú / EFE

Artur Mas ha irromput en la campanya de les generals per fer una crida directa als votants del 27S. Els ha advertit que la candidatura que representa Democràcia i Llibertat (DiL) és imprescindible perquè el procés tiri endavant i per aquesta raó els poders de l’Estat utilitzen totes les seves armes per aturar-los.

El president de la Generalitat en funcions ha tornat a la campanya després de quatre dies d’absència arran del viatge oficial a París on ha participat en la cimera sobre el canvi climàtic.

Mentre el candidat número dos per Barcelona, Carles Campuzano, l’ha presentat demanant suport "per dignitat" al president davant els qui volen humiliar-lo per humiliar el país, ha dit, Mas ha deixat clar que el seu objectiu era aquest vespre apel·lar als votants que van fer costat al procés el 27S.

“Si a Madrid han identificat que es volen carregar Democràcia i Llibertat és perquè els fa nosa perquè és el que pot fer possible allò que fa poc temps que semblava impossible. Sols no. Però sense nosaltres això que tenim entre mans no és possible i ho saben molt bé”, ha advertit.

Amb investidura o amb eleccions

El líder convergent ha tret importància al fet que no hagin aconseguit encara tancar un acord entre JxSí i la CUP al Parlament. "D’això ja ens en sortirem. Ens n’hem sortit de pitjors. Espero que a través de la investidura o si no a través d’unes altres eleccions. El que no farem és jugar-nos el futur perquè durant uns mesos hi ha hagut unes dificultats conjunturals”, ha advertit.

L'única carta, el vot

En aquest sentit, però, ha alertat que “hi ha molta gent amb molt de poder que volen que això no vagi bé, volen que Catalunya no se’n surti en l’exercici de la seva democràcia i l’assoliment de la seva llibertat”. Segons el president en funcions, aquests poders de l’Estat tenen moltes armes per exercir la seva pressió, la Fiscalia, els tribunals, el poder econòmic, recapten els diners,... mentre que a Catalunya no es disposa d’aquestes eines.

“Només tenim una carta molt gran, l'única però molt poderosa, el vot. Aquesta és la nostra gran carta”, ha reblat el líder de CDC.

DiL, l'àncora

Mas, que considera que a Madrid s’ha identificat que les formacions que integren DiL representen el carril central del procés, ha recorregut a una de les seves habituals metàfores marineres per advertir que igual que un vaixell necessita una bona àncora i cadenes per protegir-se quan hi ha tempesta, DiL representa l’àncora i les cadenes per evitar que el procés vagi a la deriva. “Per això s’ho volen carregar, perquè saben que si es carreguen aquesta àncora i aquesta cadena poden fer que el vaixell se’n vagi a la deriva, per això és tan important que aquest espai surti reforçat”, ha advertit.

El seu objectiu avui era advertir què Catalunya no pot desaprofitar cap ocasió d’anar a votar. Una crida molt directa en un moment en què la candidatura que lidera Francesc Homs té dificultats per entrar en una campanya en què es decideix qui ha de governar a la Moncloa.

El president en funcions ha explicat que el 27S van saltar les alarmes a Madrid en veure la majoria independentista al Parlament però “ara deuen estar contents”. “Se’ls tornarà a posar cara de pomes agres quan ens en sortim, que ens en tornarem a sortir”, ha afegit.