La causa del Tribunal de Comptes contra els ex-alts càrrecs del Govern amenaça els estalvis i propietats dels investigats. Aquesta setmana se sabia que la xifra de les finances per la quarantena de persones afectades s'eleva fins als 5 milions d'euros, i en el cas de l'exconseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, se li reclamen gairebé 3 milions d'euros.

Concretament, la resolució del tribunal li exigeix abonar 2.803.115,96 euros, que amb els interessos s'acosta als tres milions. "Hi haurà estructures de solidaritat i al final no sé exactament què em tocarà pagar, però és possible que m’embarguin la casa. No seria estrany", ha explicat l'exconseller aquest divendres, en una entrevista al programa FAQs de TV3.

La solidaritat de la societat civil

Com en altres causes contra el procés independentista, la caixa de solidaritat podria ajudar a sufragar les altes quantitats que el Tribunal de Comptes reclama. "La societat civil continua sent extremadament vital", ha defensat Mas-Colell. L'exconseller ha fet una crida a contribuir a la Caixa de Solidaritat evitant demanar diners per ell mateix. "O la societat civil fa un esforç o hi haurà molts embargaments", ha assegurat.

De l'embargament a la subhasta

Entre la quarantena de persones a qui s'exigeix fiança destaquen els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, a l'exvicepresident, Oriol Junqueras. En una altra causa, la de la consulta del 9-N de 2014, Mas podria perdre cinc propietats en subhasta si no abona els 2,3 milions d'euros que se li reclamen. 

Segons fonts del mateix tribunal consultades per El Mundo, després que la sentència del 9-N s'hagi fet ferma, el Tribunal de Comptes prepara la subhasta de les seves propietats ja embargades. "De l'embargament preventiu es passarà a la subhasta si no abona els diners", asseguren les mateixes fonts.

 

Imatge principal: L'exconseller Andreu Mas-Colell en l'entrevista d'aquest divendres al FAQS de TV3. / TV3