Nacho Álvarez, secretari d'Estat de Drets Socials —dependent del Ministeri capitanejat per Ione Belarra— i responsable econòmic de Podemos, ha anunciat aquest divendres que abandona el partit. En un comunicat publicat a X, Álvarez diu que abandona el partit perquè l'actual direcció ha perdut la confiança en ell quan el va nomenar membre de l'executiva. "Considero, per tant, que el més honest és fer un pas al costat i dimitir dels meus càrrecs en el partit, deixant tant la Secretaria d'Economia com el Consell Ciutadà Estatal i l'Executiva".

En el mateix missatge a X, Álvarez agraeix a Yolanda Díaz que li hagi ofert ser ministre en el nou govern, però afirma que no pot acceptar el càrrec si la direcció de la seva organització "no ho aprova". "En la meva cultura política no és concebible acceptar un càrrec al marge de l'organització de la qual un forma part", assegura. Seguidament, en el comunicat, anuncia que se'n va de Podemos.

La proposta de Yolanda Díaz

Yolanda Díaz havia proposat entregar una de les carteres ministerials a Nacho Álvarez. A canvi d'aquesta oferta, la coalició exigia als liles que "cessin els atacs públics i els insults a membres de Sumar, inclosa Yolanda Díaz", i que la relació entre els dos grups polítics sigui "cordial i de cooperació". A més, Podemos també hauria de presentar-se al pròxim cicle electoral sota el paraigua de Sumar, començant per les eleccions europees de l'any vinent.

Podemos lamenta la dimissió d'Álvarez

La secretària general de Podemos, Ione Belarra, ha reaccionat a la dimissió d'Álvarez a través de X, on ha afirmat que la notícia li produeix una "enorme tristesa". Després d'agrair al responsable econòmic del partit la seva feina, ha aprofitat per llançar un dard a Sumar, a qui ha acusat de forma implícita de ser responsable d'aquesta baixa al partit. "Podemos no es mereix aquests estratagemes que posen la nostra gent als peus dels cavalls", ha reblat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!