El portaveu de Ciutadans Nacho Martín Blanco torna a la càrrega. I aquest cop ha estat doble, amb l'objectiu fixat en dues persones: la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, i l'exvicepresident de la cambra Josep Costa. Aquest divendres, ha estat la primera qui ha rebut. I és que Borràs ha volgut fer ressò del cas d'Albert Donaire, que com a coordinador de Mossos per la República denuncia haver rebut "assetjament i coaccions" per part de l'espanyolisme present al cos dels Mossos d'Esquadra. Per fer front als processos judicials que se li presenten, Borràs va compartir la situació de Donaire per Twitter, anunciant que necessitava "tot el suport, també en forma d'ajut econòmic, per poder-se defensar".

Aviat ha respost Martin Blanco a la publicació de la presidenta suspesa, lamentant el seu reclam i titllant-la de diputada per evidenciar quina és ara la seva posició en l'organigrama parlamentari. "Una diputada demana diners perquè un mosso denunciï la cúpula dels Mossos, que l'expedienta per insultar polítics i agents d'altres policies, i denigrar les institucions de l'Estat i difondre la paranoia que l'Estat és darrere del 17-A", ha dit el taronja, desprestigiant així el cas d'Albert Donaire. Amb una darrera frase ha volgut sentenciar-ho tot plegat. "La galopant degradació de Catalunya", ha lamentat.

Atac també a Josep Costa

L'ofensiva contra Borràs arriba només un dia després que Martín Blanco situés un altre membre de Junts en el seu punt de mira. Dijous, i també per Twitter, l'exvicepresident del Parlament Josep Costa denunciava Foro de Profesores, una plataforma de docents que es declara compromesa amb la Constitució i la unitat d'Espanya. En un article aquesta mateixa setmana a El Mundo, el coordinador de l'entitat bramava contra l'independentista i l'acusava d'imposar un "relat nacionalista" al món acadèmic. Josep Costa criticava la plataforma i la situava en el marc de les ofensives de l'Estat contra Catalunya. "Això del Foro de Profesores demostra que l’Estat espanyol se sosté sobre guerres brutes. Coneixem de fa temps la jurídica, l’econòmica, la informativa, la policial, la diplomàtica… Ara toca la guerra bruta acadèmica", advertia, afegint també que utilitza "qualsevol cosa menys la democràcia per sostenir el règim".

Aquest missatge també rebia la resposta del portaveu taronja, que considerava "previsible" la crítica de Costa contra la plataforma espanyolista. I no es quedava aquí, sinó que també l'assenyalava directament. "Un individu que participa en cenacles de l'extrema dreta ultranacionalista catalana alliçonant de democràcia un grup de valents professors", afirmava sense aportar cap evidència i celebrant la feina del Foro. A més, carregava contra el model educatiu català defensant que la plataforma tan sols s'havia unit per "combatre el pensament únic a les universitats catalanes i la propaganda separatista al món".