Marta Torrecillas, la dona a qui efectius de la Guàrdia Civil van dislocar els dits durant les càrregues policials de l'1-O a l'escola Pau Claris de Barcelona, ha estat entrevistada al diari suís Aargauer Zeitung. En un article publicat aquest diumenge, el rotatiu explica les amenaces que Torrecillas ha rebut des que va compartir la seva història.

El cas de la Marta es va viralitzar durant l'1-O per una gravació de veu que va fer ella mateixa en què explicava com els agents policials li havien trencat els dits de la mà un per un. L'endemà del referèndum, Torrecillas va concedir una entrevista en què va explicar que no li havien trencat els dits, sinó que els li havien dislocat. Va ser a partir d'aleshores, tal com relata l'Aargauer Zeitung, que la premsa groga espanyola va començar a difondre detalls de la seva vida privada, cosa que va provocar que rebés milers d'amenaces.

Marta Torrecillas

"La ira de molts espanyols contra els catalans va fer que el número de telèfon de Torrecillas es publiqués en un fòrum d'internet. Va rebre més de 3.000 missatges i 900 trucades i, tot i que va canviar de telèfon, la continuen atacant amb amenaces d'assassinat i violació", explica el diari. "Va haver de deixar la seva feina com a organitzadora d'esdeveniments perquè la seva cara era odiada a tot l'Estat i ara treballa per a un empresari que valora positivament el moviment independentista", afegeix el diari.

El rotatiu descriu com un policia va agafar els pits de Torrecillas i li va dislocar un per un els dits de la mà esquerra, i explica que, malgrat que la policia espanyola ho nega, l'escena es pot veure en un documental de TV3. "Em va fer molt de mal. Els dolors fa temps que s'han acabat; les amenaces de mort, no", acaba dient la Marta.