Tot i que Junts per Catalunya ha tingut molta més presència en l'acte del Consell per la República a Perpinyà, Esquerra Republicana també hi ha tingut cabuda a través dels seus dos principals dirigents: Oriol Junqueras i Marta Rovira. Des de la distància, tots dos han volgut que calés l'estratègia pragmàtica que els republicans volen imprimir al procés independentista. 

La secretària general d'ERC ha enviat un vídeo des de Suïssa que s'ha reproduït a la pantalla gegant que presidia l'escenari. "Cal tornar-nos a donar suport i fer pinya per avançar", ha ressaltat en referència a l'enfrontament permanent entre JxCat i ERC que ha acabat desembocant amb un avançament electoral encara sense data. 

En la mateixa línia que Junqueras, Rovira ha exposat que "encara que en som molts, no hem de reunciar a ser-ne molts més, perquè volem guanyar". Una aposta que no acaba de coincidir amb alguns dels discursos que s'han escoltat des del mateix escenari. Per exemple, el de Clara Ponsatí, que ha carregat contra la taula de diàleg amb el govern espanyol. 

Des del seu exili suís, Rovira ha demanat "acabar amb els debats interns" i "tenir clar quin és l'adversari polític que cal vèncer", per evitar així que les lluites intestines de l'independentisme "multipliquin més la repressió".