La secretària general d’ERC, Marta Rovira, exiliada a Ginebra, ha assegurat aquest dilluns que la pandèmia del coronavirus "no ha arreglat res" dins el govern català i defensa que, "si hem de continuar", s’haurà de parlar de moltes coses com per exemple "si hi ha lleialtat, confiança, o si compartim l’estratègia política"

En una entrevista al No ho sé de Rac1, Rovira ha afirmat que el seu partit no ha demanat eleccions, però sí que ha recomanat a Junts per Catalunya “seure a parlar-ne”. La republicana ha recordat que “el tempo electoral” no està “en mans” del president de la Generalitat, Quim Torra, pendent d'una sentència d'inhabilitació del Tribunal Suprem que forçaria els nous comicis.

Rovira ha qualificat l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol per la pandèmia del coronavirus com “un dels atacs més forts després de l'aplicació del 155” i ha lamentat la “centralització, una intervenció molt bèstia a nivell de prendre les decisions polítiques”.

La republicana exiliada a Suïssa ha criticat la presa de decisions “unilateral” o el fet que les mesures alternatives “sempre han tingut un no com a resposta”, i en això també hi ha vist un “joc polític”. Ha afirmat, per exemple, que de vegades ha tingut la “sensació” que moltes de les propostes catalanes “tenien un no com a resposta només perquè es proposaven des de Catalunya”.