El president de govern marroquí, Saadeddine el-Othmani, ha agraït avui el "suport" d'Espanya al posicionament del Marroc respecte al conflicte territorial que aquest país manté amb el Sàhara Occidental des de fa dècades. Com a mostra de reciprocitat, El-Othmani ha volgut deixar clar el suport del Marroc a la unitat d'Espanya en relació amb el conflicte a Catalunya.

"Hem expressat sovint el nostre suport a la integritat del territori espanyol i al manteniment de la sobirania espanyola, i agraïm a Espanya el seu suport a la posició del Marroc d'involucrar-se en el procés de l'ONU per a la solució del conflicte del Sàhara", ha dit El-Othmani en una declaració conjunta amb el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, a Rabat. En aquest sentit, el president marroquí ha subratllat que hi ha "una coincidència de punts de vista entre Espanya i el Marroc sobre la necessitat de conservar la sobirania dels països, atès que és un principi de les Nacions Unides".

Després d'aquestes paraules del president marroquí, Sánchez ha matisat que la posició d'Espanya en d'aquesta qüestió és "una posició d'Estat, no només d'un govern, ja sigui ara amb el Partit Socialista i abans amb el Partit Popular".

D'altra banda, El-Othmani ha elogiat "el suport continu" d'Espanya al Marroc a la Unió Europea, concretament en allò que fa referència als acords de pesca i d'agricultura, pendents d'aprovació al Parlament Europeu per l'actuació marroquina al Sàhara Occidental, precisament.