Cloïsses, escopinyes, cacauets, xiclets de menta, dònuts —normals i de xocolata—, pernil —salat i dolç—, begudes isotòniques, refrescs i begudes alcohòliques com cervesa, vi, ginebra i rom. Aquests són alguns dels productes que conformen el servei de càtering dels avions i la cafeteria del 45 Grup de les forces aèries espanyoles, amb seu a Torrejón de Areoz, entre les quals es compten els aparells Airbus i Falcon utilitzats habitualment pel Rei i els membres del govern espanyol.

Així es desprèn de la licitació oberta pel Comandament Aeri General de l'Exèrcit de l'Aire que, tal com avança El Confidencial Digital, servirà per als passatgers dels avions per a ‘vips’ i que té un cost de 120.000 euros anuals a càrrec dels pressupostos estatals. Segons l’esmentat mitjà, aquesta licitació, a més, es complementa amb un altre contracte específic per al càtering del Rei i els membres del govern espanyol.

Absència de vins catalans

En el capítol de vins, valorats entre 12 i 40 euros, no se n’inclou cap de pertanyent a les DO catalanes, ni tampoc no hi ha cava —ni xampany. En concret, els vins proposats al llistat —sempre amb la possibilitat que se’n subministrin altres de qualitat ‘equivalent’—, hi figuren Albamar 2016 (DO Rias Baixas) i Abalo Méndez 2015 (DO Rias Baixas) pel que fa als blancs, i Ramírez de Ganuza 2009 (DO Rioja), Arzuaga Reserva 2011 (DO Ribera del Duero), Dinastia Vivanco Reserva (DO Rioja), Cillar de Silos Crianza (DO Ribera del Duero), Orben 2012 (DO Rioja) y César Muñoz Vitisfera (DO Ribera del Duero), quant als negres.

Seagrams i Bombay Sapphire

Pel que fa a les begudes d’alta graduació, el contracte proposa marques de brandy com Carlos I, Gran Duque de Alba, Carlos III, Magno, Torres X; de ginebra com Bombay Sapphire i Seagrams; roms com Brugal Extraviejo i Brugal Añejo; vodka Absolut i whisky Cardhu, Chivas i Johnnie Walker Black Label.

Al plec tècnic de la licitació s'esmenten fins a 120 productes d’alimentació, amb fins a 155 propostes de marques específiques, i preveu entre els requisits que cal subministrar els productes en menys de 24 hores des del moment que es faci la comanda. També s’aclareix que els articles rebutjats hauran de ser reposats en un termini de quatre hores sense recàrrec econòmic.