"Sempre avaluem les situacions i actuem en conseqüència". Aquesta és la resposta del ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, quan se li pregunta si el govern espanyol preveu reforçar el dispositiu de la policia espanyola a Catalunya per la sentència de l'1-O. El dirigent socialista ha mantingut la porta oberta a fer-ho, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, si les circumstàncies així ho requereixen. Serà un "moment especial" que pot generar una reacció dels sectors "radicals" de l'independentisme, ha assenyalat.

En una entrevista aquest dilluns al matí, Marlaska ha assegurat que "la sentència, un cop coneguda, serà un moment especial pel que fa a les contestacions des de l'àmbit més radical", i és per això que ha indicat que s'actuarà "amb els mitjans personals i materials necessaris". La xifra, ha afegit, dependrà de l'avaluació que facin els operatius policials. "Esperem que la prudència de tothom minimitzi aquestes conseqüències", ha desitjat el ministre en funcions. Ha reiterat que prendran "les mesures de prevenció necessàries", però ha evitat "cap tipus d'alarmisme". 

Per altra banda, Marlaska no ha descartat més detencions i més escorcolls de la Guàrdia Civil, i ha confirmat que se'ls acusa de preparar actes violents. El ministre ha afegit que són detencions similars a les del juliol passat a membres de col·lectius independentistes com Arran i SEPC