El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha reconegut l'existència de tortures en la lluita contra ETA. Ho ha fet aquest dimecres en el ple del Congrés en resposta a una interpel·lació del diputat del PNB Mikel Legarda sobre les tortures a Espanya. Tot i comentar que les tortures són un delicte "execrable", el ministre ha volgut treure ferro a l'assumpte assegurant que aquestes havien estat excepcionals i que la victòria contra ETA havia estat gràcies a l'imperi de la llei.

El titular d'Interior ha afirmat que les forces de seguretat estan "impregnades" del respecte als drets humans. També ha demanat que "no s'equiparin violències". Per justificar aquestes afirmacions, Marlaska ha recordat que les nou sentències condemnatòries a Espanya per la violació dels drets d'humans per part del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) "no indicaven que s'haguessin comès tortures".

Per la seva banda, Legarda ha demanat que es posin en marxa mesures concretes pel reconeixement i la reparació de les víctimes de la vulneració dels drets humans que "han esperat massa temps" perquè això passi. "És el moment d'obrir el camí per la veritat, la justícia i la reparació", ha emfatitzat.