En els moments més durs del confinament de principis de l'any 2020 es van recopilar moltes imatges de persones saltant-se el confinament per passejar o fer esport. Entre les persones que formen part d'aquest grup es troba l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. L'abril del 2020, laSexta va publicar unes imatges on es veia l'expresident popular suposadament saltant-se el confinament per fer esport a l'aire lliure. Ràpidament, el Ministeri l'Interior es va posar en alerta. El ministre titular, Fernando Grande-Marlaska, va anunciar que s'iniciava una investigació per la "suposada vulneració" del confinament. Els tràmits per resoldre si l'expresident va cometre alguna infracció va tirar endavant, però no va acabar amb una sanció a Rajoy, segons publica l'ABC

En un informe intern de l'Advocacia de l'Estat, del qual es fa ressò l'ABC, s'indica que el procés sancionador pels actes de Rajoy no compte amb prou proves. "La incoació d'un procediment sancionador, amb els elements de què es disposa, no compta amb prou garanties que permetin assegurar l'èxit, la viabilitat, l'encert i la correcció de la resolució", s'afirma en el document. 

En el seu moment, Marlaska va afirmar en una roda de premsa que sestaven realitzant les investigacions oportunes per esclarir si hi havia delicte i va remarcar: "La norma s’aplicarà en els termes que s’ha d’aplicar en cas d’acreditar-se. El nom no determina una aplicació o altra de la norma". Però, s'ha pogut esclarir si Rajoy estava infringint alguna norma? Segons l'Advocacia de l'Estat, no. El procés sancionador contra Rajoy es basava en les imatges preses per laSexta, les quals ja feien desconfiar l'Advocacia. Són imatge d'un mitjà de comunicació, que la policia no hauria analitzat en profunditat, simplement van comparar els cotxes que s'hi veien aparcats en el recorregut de Rajoy, els quals coincidien amb els que estaven estacionats uns dies més tard. En la fase del confinament més dura, aquesta prova es va donar per bona pel cos policial, però l'Advocacia desconfia. 

A més, l'Advocacia de l'Estat considera que hi ha altres carències jurídiques  i és que reconeixen que la persona que surt a les imatges s'assembla físicament a Rajoy, tanmateix, afirmen que no hi ha res que l'identifiqui com a tal. En el document de l'Advocacia al que ha tingut accés l'ABC, arriben a posar-se en el supòsit que si "hagués identificat correctament Mariano Rajoy", tampoc es podia assegurar per quin motiu estava al carrer, ja que podria haver-hi un causa que ho justifiques. Al voltant d'aquests dubtes que plantegen des de l'Advocacia argumenten que el procés sancionador no podia tirar endavant. 

Paralització del procés

Després que l'Advocacia de l'Estat exposes les seves discrepàncies amb les bases sobre les quals la policia volia construir el cas contra Rajoy, la multa mai va acabar arribant al domicili de l'expresident popular. Entre els dubtes que es plantejaven les proves que mostraven a l'expresident fora del seu domicili i les altres infraccions més greus que copaven el sistema aquells dies, la possible sanció que augurava Marlaska va acabar en paper mullat.