El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha reiterat aquest dilluns davant els sindicats de la Policia espanyola que el govern espanyol no contempla que perdin les seves competències en el control migratori o sobre lluita contra la immigració irregular a Catalunya. Les organitzacions sindicals, segons fonts coneixedores de la reunió del Ple del Consell de la Policia, han mantingut els seus recels per l'acord amb Junts en matèria migratòria i també pel precedent de la llei d'amnistia. En aquest sentit, les organitzacions reclamen que es defensi als policies que segueixen sota investigació judicial per la violència durant el referèndum de l'1-O i les protestes d'independentistes després de la sentència contra els líders del procés.

Grande-Marlaska, durant la reunió, s'ha referit a les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per destacar que les expulsions i el control fronterer són competències exclusives de l'Administració General de l'Estat i no es poden delegar. Tanmateix, el ministre s'ha mostrat disposat a transferir altres competències relacionades amb autoritzacions inicials d'ocupació i polítiques d'integració. Després de l'abstenció de Junts en la convalidació dels decrets llei, dirigents del partit liderat per Carles Puigdemont van justificar l'acord sobre el traspàs en matèria migratòria argumentant que Catalunya podria decidir sobre l'expulsió de migrants multireincidents.

Després de la reunió amb Grande-Marlaska, els sindicats han assenyalat que continuaran "vigilants" davant qualsevol negociació que s'obri en matèria de migració. També van expressar els seus dubtes sobre l'abast de la llei d'amnistia, demanant un suport públic a la feina dels policies que van defensar la legalitat durant el referèndum del 2017. Des de les eleccions generals i la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, la majoria dels sindicats de la Policia, així com associacions de la Guàrdia Civil, han criticat el que consideren un "desmantellament de l'Estat" a Catalunya. Temen ser expulsats, així com del País Basc i Navarra. Segons han explicat representants dels sindicats, a la reunió d'aquest dilluns s'ha anunciat que es reprendrà la negociació de la jornada laboral en quinze dies, juntament amb altres qüestions com la nova llei de condecoracions.

Junts pacta amb el PSOE blindar l'amnistia, delegar immigració i publicar les balances fiscals

Junts per Catalunya va avalar, finalment, els tres decrets del govern espanyol després d'acordar amb el PSOE la delegació integral de les competències sobre immigració a la Generalitat, la supressió de l'article 43 bis de la llei d'enjudiciament civil (que posava en risc, a parer dels juntaires, l'aplicació de la llei d'amnistia) i la publicació de les balances fiscals. Els punts que incorpora el pacte amb el PSOE són la delegació integral de competències sobre immigració a la Generalitat. El partit fundat per Carles Puigdemont va explicar que es farà per la via de l'article 150.2 de la Constitució espanyola i que s'articularà a través d'una llei orgànica específica per a Catalunya.