El llaç groc no presidia aquest dijous al matí l'edifici modernista de la Diputació de Barcelona durant el ple de constitució de l'ens. Al seu lloc hi havia un domàs amb l'escut de la institució, que continua a hores d'ara desplegat en un dels balcons. El motiu de la seva absència, però, no és decisió de la nova presidenta, Núria Marínque aquest dijous ha accedit al càrrec amb els vots del PSC i JxCat, segons asseguren fonts de la institució a El Nacional.

És una qüestió de "protocol", subratllen, assegurant també que els domassos havien de presidir l'edifici durant la sessió d'investidura. El llaç, però, hi segueix essent. Almenys, de moment. Les mateixes fonts asseguren que el domàs ha estat col·locat sobre el llaç, perquè havia d'estar al mig del balcó, just on hi havia el símbol pels presos, però defensen que no hi ha cap motivació política al darrere.

El llaç fa mesos que està col·locat al balcó de la Diputació que dona al carrer Còrsega, i només va ser tret durant la campanya electoral per ordre de la JEC, quan va ser substituït per flors del mateix color. Un cop passat el cicle electoral, però, es va tornar a col·locar. Tot i això, caldrà veure què passa quan dilluns es retiri el domàs: si es treu només aquest i es manté el llaç o si es retiren totes dues coses.