Mariano Rajoy ja té coll avall que abandonarà la Moncloa. És per això que aquest divendres al matí ha volgut fer el seu últim discurs com a president del Govern espanyol. En el seu parlament, més aviat breu, ha evitat tota mena de concentració.  Ha arribat al Congrés de Diputats quan acabava el debat, i ha intervingut per fer agraïments i acomiadar-se de la cambra. “Ha estat un honor haver estat president”, ha defensat el dirigent popular. “Ha estat un honor haver deixat una Espanya millor que la que vaig trobar”.

“Tant de bo el meu substitut pugui dir el mateix en el seu moment”, ha assegurat Rajoy. En aquest sentit, ha volgut desitjar sort i encerts a Pedro Sánchez "pel bé d'Espanya" i felicitar-lo per haver aconseguir els suports. “Acceptaré com a demòcrata el resultat de la votació, però no ho puc compartir”, ha admès.

Sense perdre els papers, el president espanyol sortint també ha demanat disculpes si algú s’ha sentit “ofès” durant aquests anys. I ha volgut donar les gràcies especialment al seu partit. Encara hi ha la incògnita sobre quin paper adoptarà quan sigui cessat per les Corts espanyoles.