"Que frustrada viu aquesta pobra dona. Ben posicionada al món seria guapa i atractiva. Llàstima". Aquestes paraules les va escriure el passat 10 de setembre el nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Mariano Gomá, al seu compte de Twitter, després que la diputada de la CUP Anna Gabriel fes una crida a la "mobilització permanent" per assolir la independència de Catalunya.

Un altre tuit, si més no curiós, del passat mes d'abril, el va dedicar a la nedadora i capitana de l'equip espanyol de natació sincronitzada, Ona Carbonell, on li donava el seu número de mòbil –en públic– i li demanava que li enviés un WhatsApp.

Tot plegat ha generat un rebombori a les xarxes socials, on l'han titllat de "Torrente".

Han assegurat que SCC "no troba gent normal per donar la cara".

O, relacionat amb el tuit dirigt a Carbonell, han assegurat que "he conegut macarres que es dirigeixen a les dones de forma més elegant que el nou president de SCC".

Fins i tot, la CUP ha respost les paraules del president de SCC amb un meme.

Disculpes

Finalment, i després de tot el rebombori, Gomà ha demanat disculpes a Gabriel per Twitter. Assegura que la seva intenció no era "ofendre" a ningú.

Altres polèmiques

Gomá també va protagonitzar un episodi polèmic al programa El Gato al agua titllant l'independentisme de "verí" i assegurant que, tot i que "a Catalunya hi ha molta gent que no pensa com el règim", la "troika" catalana "ha dividit la societat i les famílies".

A més, el Secretari general del Diplocat, Albert Royo, ha assegurat que Gomà va ser "imposat" per l'ambaixada espanyola a la Univesritat de Cracòvia en un acte del Diplocat, ara fa un any. Gomà, que no havia estat convidat a l'acte, va ser finalment incorporat com a orador per l'ambaixada espanyola. 

El relleu

SCC va anunciar ahir el relleu del fins ara president i vicepresident Rafael Arenas Joaquim Coll, que seran substituïts per Gomá a la presidència i Alex Ramos, José Domingo i Miriam Tey a la vicepresidència. 

L'argument que va donar la plataforma per fer aquest canvi va ser que ells dos tenien el "desig de disposar de més temps per a les seves tasques professionals i personals". Tanmateix, però, no deixen SCC del tot perquè continuaran dins la junta directiva com a vocals.

Arenas va agafar el relleu ara fa un any, quan el llavors president Josep Ramon Bosch va deixar el càrrec després de rebre una querella per haver insultat i amenaçat personalitats de l'independentisme com Artur Mas, Pilar Rahola o Arcadi Oliveres al seu compte de Facebook. "Estaràs en el punt de mira, prepara’t, senyora Pepis", va etzibar, per exemple, a la periodista.

Qui és Gomá?

Mariano Gomá (Barcelona, 1952) és arquitecte i escriptor i va ser professor de la Universitat Politècnica de Torí. Durant molts anys, ha ocupat diferents càrrecs relacionats amb la seva professió com el de la presidència del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya a Lleida. També ha estat president de la Creu Roja de Lleida i és membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando.

Com a escriptor, s'ha implicat força en "la responsabilitat en institucions de la societat civil". El seu primer llibre, La meva trobada amb Àfrica, versa sobre el seu viatge a aquesta terra.