La portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha anunciat per xarxes socials que abandona la militància "pel tracte deslleial" que els republicans han tingut cap al grup municipal. Just tres dies abans del 26-M, l'escriptora ha decidit estripar el carnet d'ERC.

"Tanco, doncs, la meva etapa política, però les meves idees d'esquerres i a favor de la llibertat del país es mantenen intactes", ha dit en una piulada. Maria Mercè Roca va decidir no presentar-se altra vegada com a alcaldable després de veure com els republicans li retiraven la confiança.

Una decisió que va tenir clares repercussions al grup municipal, i que ha suposat que dos dels regidors d'ERC-MES passessin a altres candidatures. Precisament, Roca també ha publicat al Twitter el vídeo electoral de Guanyem Girona, destacant que la llista presenta "un sòlid projecte de ciutat".

Maria Mercè Roca trenca del tot amb ERC just a l'avantsala de les municipals. L'escriptora i actual portaveu del grup a l'Ajuntament ha anunciat per xarxes que abandona la militància "com a mostra de disconformitat pel tracte deslleial que el partit ha tingut amb el grup municipal d'ERC-MES a la ciutat de Girona". 

Roca fa així un pas més després que l'any passat ja renunciés a ser alcaldable, lamentant que no hi hagués un "clima de treball fluid i de confiança mútua necessari" entre l'executiva local d'ERC i el grup municipal. Una decisió que, de fet, va fer trontollar-ho tot. 

El regidor de MES Pere Albertí ja va anunciar que no repetiria coalició i aquest 26-M el seu nom forma part de la llista de la candidatura Guanyem Girona, que encapçala Lluc Salellas. I el regidor Martí Terés, per la seva banda, va abandonar l'acta aquest mes d'abril per sumar-se a la candidatura de JxCat, de la qual n'és cap de llista l'alcaldessa Marta Madrenas.