La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha mantingut aquest dimarts la seva afirmació que el president de la Generalitat, Quim Torra, no està legitimat per ocupar un càrrec públic per encoratjar a la violència; el que ha portat al PP a preguntar-se per què llavors l'Executiu de Pedro Sánchez continua apostant pel diàleg amb la Generalitat.

Robles va fer aquesta afirmació fa una setmana durant un acte de celebració dels 40 anys de la Constitució i l'ha mantingut aquest dimarts en el Ple del Senat en resposta a una pregunta del senador del PP Luis Rogelio Rodríguez Comendador.

En la seva intervenció, la ministra s'ha reafirmat en la seva afirmació sobre Torra i ha insistit que qualsevol responsable polític "perd la seva legitimitat" quan fa declaracions que encoratgen la violència. "Ho mantinc sobre Torra i sobre tot aquell que realitza al seu exercici funcions polítiques o públiques", ha subratllat.

Robles s'ha pronunciat així després que el senador del PP hagi criticat que el govern espanyol vagi a Catalunya a "demanar" una entrevista de Pedro Sánchez amb el president, Quim Torra, quan la pròpia robles diu que Torra no hauria d'ocupar aquest lloc.