L'exministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo ha admès avui que va advertir a la llavors vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que Alemanya no era una bona opció per demanar l'extradició. En declaracions aquest matí a Catalunya Ràdio, Margallo ha exposat el procediment d’extradició parlant ,com a exemple, del cas del president a l'exili Carles Puigdemont.

L'exministre assegura que fa dos anys ja va explicar a Santamaría que Alemanya no era una bona opció per a demanar qualsevol extradició. "No vaig entendre mai que hi presentessin l’euroordre. La llei alemanya que transposa aquesta ordre de detenció exclou del lliurament els ciutadans que d’alguna manera no gaudeixen de tots els drets al país on han d’anar", ha assegurat. 

Tanmateix, Margallo ha anat encara més enllà i ha assegurat que el govern de Rajoy va deixar que Puigdemont passés per Finlàndia, Suècia i Dinamarca abans de fer-lo detenir, tot i que afirma no poder-ho demostrar. "El govern va esperar que arribés a Alemanya a avisar d’on era Puigdemont, cosa que em va xocar molt", ha sentenciat.