L'exministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha explicat al programa Quatre Gats de TV3, que dirigeix Ricard Ustrell, que l'exvidepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, el va cessar el novembre del 2016 després de proposar una reforma de la Constitució per intentar reconduir la tensió amb Catalunya.

Margallo afirma en el programa, que s'emetrà diumenge, que la vicepresidenta no va entendre "que dins del govern hi hagués ministres amb opinió pròpia", i que tot es va trencar quan va proposar una reforma de la Constitució. Ha precisat que en aquesta reforma seguia fent una defensa "de la nació espanyola" i de la solidaritat entre autonomies, i que no era cap proposta secessionista.

Tampoc no va ser entès per la vicepresidenta el debat que va fer anteriorment Margallo amb Oriol Junqueras a una televisió catalana. "El debat amb Junqueras va provocar comentaris poc pietosos i caritatius de gran part dels meus companys [del PP]. Però s'ha de parlar i anar allà i explicar les raons d'Espanya, el mateix que ha fet el sobiranisme, quan explica dins i fora, les seves raons", ha indicat.